lördag 9 februari 2008

Att leva på hoppet

Länge har jag gått och funderat på om jag skulle köpa mig en barometer till landet, eftersom väderprognosen ALDRIG stämmer, åtminstonde inte vid kusten (och ingen annanstans heller för den delen).
Men det "vete sjutton", jag menar , hur roligt är det att veta. Då kanske det blir sådana här disskutioner på landet. Nu kan det låta så här -Usch vad det regnar, säger gubben, kanske det
är lika bra vi åker en sväng till stan . Och då brukar jag svara -Nej men du ser ju hur det klarnar upp i kanterna , vi stannar här . köper jag en barometer kanske det blir så här att maken säger - Ja nu ser du att pilen är så långt ner den kan komma så det kommer garanterat INTE att klarna upp på flera dagar, det är lika bra vi åker till stan och stannar där några dagar. Jag menar hur roligt är det att inte leva på hoppet om sol, vad ska jag komma med för motargument.
Förresten tittade jag på några barometrar på Myrorna och alla pekade åt olika håll , man vet ju inte ens om de fungerar. Nej tror det är bättre att leva på hoppet om sol i sommar eller hur ?

7 kommentarer:

Randi sa...

Jo du - det är nog bättre att leva på Hoppet och att dessutom ha en bra garderob med varma och regntåliga kläder!

Igår hade vi SOLSKEN för första gången på hur länge som helst och den stannade ända till solnedgången! Hoppas den gör återbesök idag - syns inte av ännu - men som du sa - jag lever på hoppet!
Kram Randi

Anonym sa...

Det bara MÅSTE bli en bra sommar i år:)Det kan inte bara gå fel, men när man vaknade idag :( !!! så tror man att man aldrig mer kommer att få se solen. Hemskt.
Barometrarna har nog gjort sitt i vårt århundrade. Titta bara runt om i världen. Nä nu känns det som jag faller ner i en grop, bäst att ta sig upp med detsamma.
Vi ses imorgon va ?

Kram

Kristin sa...

Hi hi, ja du, om du köper en barometer på Myrorna så ta en som visar att det är BRA VÄDER trots att det kanske är grått ute! :-)

Annars är det som sagt kanske lika bra att leva på hoppet. Ibland känns ju väderleksprognoserna ungefär lika tillförlitliga som att gå efter den gamla bondepraktikan... hos oss stämmer det aldrig (vi bor på småländska höglandet). Det enda de brukar ha rätt i att om det är risk för regn, så regnar det hos oss, eller om det kan bli snöblandat regn så får vi snö...

Men håller med Randi, i lördags var det jättefint väder som gav mersmak!

/Kristin

Anonym sa...

Hejsan!Jag tror att hoppet är måniskans drivkraft för orka vidare när allt känns tungt och segt!För vad skulle annars driva oss framåt?Ha en skön söndag/Kram Memrica

Solsjö - Under en vind sa...

Det är bättre att inte veta, vädret är ju ofta ett stort samtalsämne.....

Vilken vacker bild under!!! Där skulle man sitta.....

Hoppas att helgen varit bra och att hunden piggnat till! Kram!

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

jo det vore ju inte fel att tro på lite sol i sommar...kan ju alltid hoppaso önska!!!

Vad kul exakt likadan klocka o barometer har min far...speciella barndoms minnen till dem!!!Visst är de fina!!

ha en lovely week!!!

Unknown sa...

Hihih, så skojsig du är. Ja, jag tror kanske att det är bättre att vara lyckligt/olyckligt vetande. Ha det gott!
Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails